game-zone

GAME ZONE
 
PrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga
Zadnje teme
» Www Garl Sex Animal
Ned Jun 15, 2014 10:28 pm od kailichar

» Www Garl Sex Animal
Ned Jun 15, 2014 10:26 pm od kailichar

» WP-Filebase Pro
Ned Jun 15, 2014 10:18 pm od kailichar

» Traumatic Brain Injury Ponsford, Jennie | Sloan, Sue | Snow, Pamela||
Ned Jun 15, 2014 8:19 pm od kailichar

» Adobe Acrobat Professional 8 ( Portable )
Sre Feb 19, 2014 1:48 pm od kailichar

» Making Of Mulher Melao
Ned Feb 16, 2014 1:18 am od kailichar

» ovaj forum nije los za pocetak
Uto Maj 26, 2009 9:09 pm od IzZY

» Acer Monitori
Uto Maj 26, 2009 11:00 am od IzZYtheKING

» Asus Monitori
Uto Maj 26, 2009 10:44 am od IzZYtheKING

Decembar 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
KalendarKalendar
Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 Profil
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Forum
Affiliates
free forum

Naj bolji poslanici
IzZYtheKING
 
kailichar
 
IzZY
 

Delite | 
 

 Zlatni transport

Ići dole 
AutorPoruka
IzZYtheKING
Admin
avatar

Broj poruka : 209
Datum upisa : 29.04.2009
Godina : 24

PočaljiNaslov: Zlatni transport   Čet Apr 30, 2009 1:05 pm

Fantazijski scenario za 4-6 likova

Zaplet ove kratke avanture koju vam donosimo vrti se oko grupice vojnika koji se povlače posle poraza svoje vojske. Sa sobom vuku misteriozni sanduk - a ubrzo će se biti jasno da su neki voljni da ubiju zbog sadržine tog sanduka. Likovi igrača (PC-i) će morati da otvore četvore oči i da pažljivo odaberu kome će verovati, a kome će biti lojalni

.Adaptiranje

Ova avantura je zamišljena i napisana tako da se lako može uklopiti u bilo koji "tipičan" srednjevekovni fantazijski svet, a uz manji trud i u neki fantazijski svet koji nije toliko tipičan. Zanimljiva mogućnost je da ovaj scenario bude samo uvod u neku drugu avanturu koju će igrači igrati sa sasvim drugim likovima - kao pilot epizoda ili prolog u kome svi likovi na kraju ginu, ali postavljaju događaje koji će biti ključni za razvoj radnje u kojoj će, godinama kasnije, učestvovati glavni likovi. Naravno, osećajte se slobodnim da promenite imena likova, opremu vojnika ili bilo koje detalje koji vam se ne sviđaju ili koji otežavaju uklapanje ove avanture u vašu kampanju.

Vojvoda Vladmar Dedalor

Vladmar je čovek čvrstog lika, u kasnim pedesetim, sa dugom sedom kosom i bradom. Oči su mu hladne i nemilosrdne, a oni koji ga poznaju znaju da on nije čovek s kojim se treba šaliti. Na početku rata imao je tri sina, od kojih je srednji, njegov miljenik, poginuo. Najstariji je kod kuće, gde čuva imanje i lozu, dok je najmlađi, razvratnik koga Vladmar želi da razbaštini, do sada pokazao neverovatnu sposobnost da ostane živ i u najgorim sukobima. Vladmar je tri godine bio zapovednik severnog fronta, ali je znao da je rat izgubljen i pre odsudne bitke kod Fenrira. Tokom bitke je saznao da Careva Crna Garda evakuiše kovčeg sa poharanim blagom pobunjenih zemalja prikupljenim tokom trogodišnjeg rata i postarao se da pomogne Gardistima da se izvuku iz užasa poraza i da se sa nekoliko odabranih ljudi i on povuče zajedno sa kovčegom. Njegov plan je da to blago posluži kao finansijska osnova za proglašenje nezavisnosti njegovog vojvodstva od oslabljenog Carstva.

Zanter Keranos

Zanter je vojvodin ađutant i stari saborac, kao i zapovednik njegove lične garde. Njegovo lice izbrazdano ožiljcima je često nasmejano, zbog čega ga neki od mlađih vojnika smatraju očinskom figurom. Nažalost, istina je da je život proveden u ratu učinio Zantera gorkim starcem. Kap koja je prelila čašu je bila izdaja koju je njegov gospodar vojvoda počinio u bici kod Fenrira, kada se u haosu bitke povukao samo sa svojom lličnom gardom i Carevom Gardom, a sve to zbog kovčega. Zanter je odlučio da prvom prilikom otme sanduk i da sadržinu potroši na kupovinu titule i poseda u susednom kraljevstvu.

Melekar Dedalor

Melekar je najmlađi Vladmarov sin, i najmanje voljen od svog oca. Melekar je bled mladić, sa već proređenom tananom kosom i stalnim prezirnim izrazom na svom nežnom licu. Naslutio je šta njegov otac želi, postarao se da se bori zajedno sa njim u bici kod Fenrira, tako da ovaj nije mogao da ga se otrese kada se iznenada povukao. Melekar planira da ga ubije na putu do kuće i da otme kovčeg za sebe. Pomoću blaga planira da plati vojsku i da otme bratu posed. Sve ovo je mogla da spreči jedna nežna reč njegovog oca, ali, avaj, to se nikada nije desilo.Serdar Temisar Pelinos

Temisar je mladi idealista koji ni sam nije svestan činjenice da je u ovom trenutku on najviši po činu u Carevoj Crnoj Gardi. Pošto su mu zapovednici dali zadatak da Caru po cenu svog života dostavi blago i pružili mu trojicu gardista kao pratnju, svi ostali Gardisti su ostali da čuvaju odstupnicu kod Fenrira - i svi do jednog su herojski poginuli pre dva dana. Temisar sada ima samo jednu svrhu u životu - da ispuni zadatak.

Vojnici

PC-i će biti u ulozi nekog od vojnika koji prate kovčeg. Dva vojnika su poslednje što je ostalo od Vladmarove lične garde. Mladi Melekar ima sa sobom tri vojnika iz svoje pratnje. Serdar Temisar zapoveda trojicom Gardista. Svi vojnici su manje više isto opremljeni - verižni oklop, koplje i krupan štit, uz dodatak kratkog mača ili dugog bodeža. Crna Garda je nešto bolje opremljena - oklop od metalnih ploča, a od oružja helebarda i kratki mač. Pored ovih veterana, obučenih da se bore u formaciji i pojedinačno, u pratnji je i 12 seljaka-regruta, uplašenih i prljavih, naoružanih dugim lukovima iz kojih iznenađujuće dobro streljaju, kao i bodežima i ponekim maljem.

Odanost

Kome je koji vojnik odan je veoma važno za zaplet i Sudija igre (Game Master) bi trebalo da to stalno ima na umu.

I Zanter i Melekar se pretvaraju da su odani Vojvodi. No, Melekar će pokušati da kupi podršku svih vojnika. Kanter će čekati do samog kraja i njegova izdaja bi trebalo da iznenadi veliku većinu. Serdar Temisar je odan samo Caru i svojoj dužnosti.

Dvojica Carevih gardista su u potpunosti odani svom Serdaru. Ipak, trećeg Carevog gadistu, koji je veoma loše podneo masakr svojih saboraca kod Fenrira, uspeo je da potkupi Melekar, mada on i dalje deluje slepo odan Serdaru.

Jedan od Melekarove trojice preživelih vojnika je ponosni ratnik koji je godinama u službi mladog lorda i čak će izdati svog vrhovnog gospodara Vladmara, ako mu Melekar direktno naredi. Druga dva vojnika iz Melekarove pratnje su veterani čija lojalnost seže onoliko daleko koliko i plata koju dobijaju od Melekara. Zakletva koju su položili im nije baš bitna. Jedan drugom ne veruju, ali jedan od njih je prijatelj sa trećim iz Melekarove pratnje.

Jedan od dvojice Vojvodinih gardista je kopile jednog starog serdara Careve garde. Uvek je želeo da i on bude Carev gardista, ali je odbijen zbog svog porekla. On pokušava da se sprijatelji sa gardistima, i ako mu se ispreči izbor između Vojvode i Cara, odabraće Cara.

Drugi Vojvodin gardista je sposoban i ponosan ratnik, koji je prevashodno odan čoveku koji mu je godinama bio direktni zapovednik tj. Zanteru. Svom gospodaru Vladmaru je odan samo na rečima.

Seljaci su stoka čija se lojalnost može kupiti s malo hleba ili mesa i samim tim nije ni od kakvog značaja.

Likovi igrača

Pre nego što počnete s igrom, svaki od igrača bi trebalo da odabere jednog od Vladmarovih ili Melekarovih vojnika čiju će ulogu igrati. Ova avantura bi zahtevala primetno više truda ako želite da u nju uklopite neke likove koje su igrači sami prethodno napravili, a teško bi bilo objasniti šta neki lik koji nije po prirodi orijentisan ka borbi traži u ovoj družini. Ipak, postoje skauti i borbeni-magovi – tako da je sve moguće! Za početak, naša preporuka je da ga igrači odaberu neki od ovih likova i da odigraju ovu avanturu kao uvod, kao sećanje ili kao viziju vremena prošlih, pre nego što započnu avanturu sa likovima koje su sami kreirali, avanturu koja će se vrteti oko pronalaženja Carevog blaga izgubljenog posle legendarne bitke kod Fenrira...

GM bi trebalo da svakom igraču ponaosob i u tajnosti objasni kome bi trebalo da bude odan. Ostatak ličnosti vojnikove ostavite igraču da sam osmisli. Kao što smo već naveli, ova avantura se u stvari događa u prošlosti i niko od likova neće preživeti.

Šta ima u sanduku

Niko ne zna šta tačno ima u kovčegu, a GM bi trebalo da se potrudi da niko ni ne sazna – ili da bar niko ko sazna ne preživi dovoljno da o tome priča. Među vojnicima se priča da je unutra Carev deo blaga opljačkanog tokom osvajanja Triju Gradova. Još jedna glasina koja kruži je da je u kovčegu plata za Crnu Gardu. Štagod da je unutra, vrlo je teško i okovano gvozdenim lancima. Kovčeg je metalan, okovan, ima dva različita katanca, a prenosi se u malim kolicima koju vuku dva stamena tovarna konja. Niko nema ključ od kovčega.

Kako avantura napreduje, pružajte igračima nove "koske" u vezi s kovčegom – kako mu je težište čudno, iz njega se čuju neki zvuci, ponekad blesne svetlo, ponekad je neprirodno hladno oko njega.

Događaji

Ovo je glavni deo avanture, u kome ćemo prikazati njen razvoj dan po dan. U drugoj polovini od GM-a će se zahtevati improvizacija, jer će dosta toga zavisiti od paranoje igrača i njihovih reakcija. Tokom prva četiri dana treba postići atmosferu sivila, utučenosti i straha. Likovi su ipak deo do nogu potučene armije koja je podvila rep i sada se povlači kroz razorenu i spaljenu zemlju – koju su pre toga oni sami razarali u prvim danim rata! Tokom tih prvih dana likovi će moći da se malo upoznaju, da shvate ko je kakav i da naslute ko gde stoji. Središte avanture je serija događaja koji lagano smanjuju broj likova, dok na kraju ne ostanu samo Zanter, Melekar i likovi igrača koji su uspeli da prežive. Zanter mora da preživi do poslednje scene avanture, a to bi moglo da uspe i Melekaru.

Prvi dan, podne

Grupa stiže do plitke reke s jakom podvodnom strujom. Likovima je naređeno da uz pomoć seljaka bezbedno prebace kola s kovčegom preko reke. Ovde nema nikakve stvarne opasnosti, ali GM bi trebalo da se potrudi da igrači misle da su na otvorenom, da iza svakog žbuna može da bude zaseda ili da će ih neko napasti dok su u vodi bez oklopa.

Prvi dan, veče

Dva dana posle katastrofe kod Fenrira, grupa stiže do ruševina grada zvanog Din Taran. Grad je na ničijoj zemlji između buntovnih Severnjaka i Carstva. Grupa će morati da provede noć među ruševinama. Neki likovi se verovatno živo sećaju svoje poslednje posete gradu, kada su ga spalili posle kratke opsade. Din Taran je pokušao da ostane neutralan u ovom sukobu, što je Carstvo smatralo izdajom koju je grad platio. Sada je jesen i lešinari su razvukli i pojeli sve leševe, dok su lopovi i dezerteri opljačkali sve što je bilo vredno. Nad mrtvim gradom se nadvio neki preteći osećaj. Likovi se smenjuju na straži tokom hladne i jezive noći.

Treći dan, podne

Dva dana posle odmora u Din Taranu, grupa dolazi u napušteno selo. Znaci borbe su očigledni – palisade su provaljene, ima leševa. Ovo je delo drugih ostataka Careve vojske koji su napali selo prilikom povlačenja. Preživeli seljani se kriju u okolnim šumama i ne žele da imaju išta sa novim naoružanim posetiocima.

Dan 4, noć

Vladmar Dedalor nije hteo da se zadržava u selu, tako da se grupica nalazi u pustoj zemlji kada padne noć. Tokom odmora, grupu napadaju banditi – secikese i dezerteri. U haosu bitke neko uspeva da otme kolica i da odtrucka s njima. To može biti bilo ko iz grupe – GM može to da odredi nasumično ili da prati kretanje svih učesnika bitke i da odredi ko je imao najbolju priliku. U svakom slučaju, preživeli moraju da ga stignu.

Peti dan, podne

Pošto su kola ipak spora, a konji neuhranjeni, preživeli ih stižu najkasnije do podneva idućega dana, a i ranije ako se ne odmaraju. Ako su Zanter ili Melekar bili u položaju da otmu kolica, kada budu sustignuti neće biti krvoprolića, samo adekvatne zabrane približavanja kolicima, stalnog nadzora. Ako je otimač neki od vojnika, sledi pogubljenje na licu mesta.

Posle ovog incidenta, Vladmar će izjaviti da su putevi suviše opasni, jer većina dezertera će ići putevima u istom pravcu. On odlučuje da uzme sanduk "pod starateljstvo" i da ga čuva na svom dvoru dok se ne smire stvari. Ovo će dovesti do glasne svađe između Vojvode i Serdara Temisa, koji želi da se pod hitno nastavi put za prestonicu. Na kraju svađe Serdar besno odlazi. Ubrzo posle toga neko će ga naći preklanog u obližnjem žbunju. Ovo je delo Gardiste kojega je potkupio Melekar. Ako dotični Gardista pomisli da mu je neko na tragu, obratiće se Melekaru - i ubrzo će i njega naći mrtvog na dnu provalije, a Melekar će to proglasiti samoubistvom.

Sada, kada im je vođa mrtav, dvojica lojalnih Gardista će očekivati novu izdaju. Iako nema jasnih dokaza o tome ko je ubio Serdara, Gardisti se dogovaraju da ukradu blago i da pohitaju ka prestonici.

Peti dan, noć

Zanter će tražiti od svog odanog vojnika da otvori četvore oči zbog moguće izjave i da ga obavesti čim čuje ili vidi nešto sumnjivo. Tokom noći, jedan seljak će pokušati da prereže grkljan Vojvodi, u njegovom šatoru. Vojvoda Vladmar će se probuditi i pozvati pomoć. Ubica će biti lak plen za one koji pohitaju u pomoć – a Zanter bi trebalo da prvi stigne. Vladmar je sada u strahu za sopstveni život i tražiće od svoja dva vojnika da otkriju ko je platio seljaku. Naime, na njegovom telu se može naći zlatni carski dukat.

Tokom svega toga, Melekar će odvojiti na stranu onog sebi lojalnog vojnika i reći će mu da je Vojvoda postao slabić i da je sada vreme, da ga čeka visoko mesto pod Melekarovom vladavinom ako ubije Vladmara...

Sedmi dan, veče

Uveče družina zastaje u blizini grada zvanog Mirebar, gde mogu da vide kako se dim mirno vije iz dimnjaka. Preostali Crni Gardisti odlučuju da je ovo prava prilika da prigrabe kovčeg i da ga prebace u ovaj, Caru odan, grad. Tokom noći će se prišunjati kolicima i pobiti dva pospana seljaka koji ga čuvaju – kao i svakog drugog ko se tu zatekne. Malekar, na osnovu informacija koje je dobio od sebi lojalnog Gardiste, zna da bi ovo moglo da se dogodi, tako da će upozoriti sebi lojalne vojnike. Pokrenuće odmah poteru za Gardistima, jer je spreman, a kada ih stigne, narediće da budu ubijeni. Ako je Vojvoda Vladmar još uvek živ, sada će biti nađen mrtav. Ubio ga je njegov sin tokom gužve nastale prilikom otimanja kolica. Na bodežu su inicijali Crnog Gardiste, onog odanog Melekaru – ako on do sada nije ubijen. U svakom slučaju, sada će ga ubiti sa ostalim Gardistima, tako da neće moći da priča.

Svi preživeli su sada pod Zanterovom komadnom. Odmah ujutro će narediti svima da krenu za kolicima, koja će sustići posle najviše pet sati.

Preživeli nastavljaju ka jugu i posedima vojvode Dedalora.

Ovde će Melekar pokušati da nagovori svoje vojnike da ubiju Zantera, ali Zanter tako nešto očekuje. Nespretni atentatori će se suočiti sa čovekom koji spava s pola oka i koji će ih ubiti bez milosti. Tokom sledećih par noći Zanter će sistematski ubijati svakoga osim svog odanog vojnika. Pre toga će probati da preostala dva Melekarova vojnika novcem pridobije za sebe, da bi ih posle u svakom sluačju buip. Svi dokazi upiru na Melekara i na njemu lojalnog vojnika...
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://game-zone.serbianforum.info
 
Zlatni transport
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
game-zone :: Opisi Igara-
Skoči na: